Centrul de Permanenţă urmează să fie mutat într-un alt spaţiu întrucât Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău este cuprins într-un program de modernizare. Potrivit informaţiilor primite de la directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, drept urmare, activitatea Centrului va fi suspendată temporar, începând din această săptămână. „Noul spaţiu propus de Primăria Zalău este amplasat în municipiu, strada Corneliu Coposu nr. 2, şi corespunde ca suprafaţă, circuite, accesibilitate. Astfel,în vederea efectuării operaţiunilor administrative pentru schimbarea sediului, începând din 21 septembrie, activitatea Centrului se suspendă temporar „, a precizat oficialul DSP Sălaj.
Persoanele care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă se pot adresa Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenţă Zalău sau Serviciului Judeţean de Ambulanţă Zalău.
Reamintim că Centrul de Permanenţă a fost deschis în luna iulie a anului 2011, în incinta Spitalului Judeţean, respectiv la parterul ambulatoriului de specialitate – intrarea pe la Pediatrie. Nouă medici din Zalău şi-au dat acordul, la momentul respectiv, să facă gărzi de câte 16 şi 12 ore pentru a asigura permanenţa serviciilor medicale, coordonatorul acestuia fiind medicul de familie Olimpia Moigrădean.
Pacienţii pot să meargă la Centru pentru orice tip de consultaţie. Pe lângă consultaţii, se fac şi tratamente injectabile şi mici intervenţii chirugicale, iar pentru cazurile care depăşesc competenţa medicilor de aici sunt îndrumate spre Urgenţe. Totodată, cei care au nevoie de serviciile oferite în Centrul de Permanenţă nu vor trebui să plătească nimic, costurile consultaţiilor şi a tratamentelor fiind suportate de Casa de Asigurări de Sănătate. Tot din bugetul Casei sunt plătite, separat, şi gărzile medicilor şi asistentelor care asigură permanenţa.
Pacienţii se pot adresa Centrului, în cursul săptămânii, în fiecare zi de luni până vineri după ora 15, considerându-se că înainte de această oră medicii de familie sunt la cabinete. La sfârşit de săptămână, programul în Centru este non-stop, cu gărzi de câte 12 ore pentru fiecare medic. Iniţiativa deschiderii acestui centru aparţine Consiliului Judeţean Sălaj, care a şi pus la dispoziţie spaţiul, iar la susţinerea funcţionării lui contribuie şi Primăria Zalău, care va asigura plata utilităţilor.
Şi bolnavii din comuna Treznea care fac antibiotice injectabile unde să se ducă şi ce – cât – să dea pentru o … simplă injecţie???!!! E o ruşine şi o umilinţă în mileniul trei să nu ai măcar o asistentă medicală într-o comună şi nu oricare, ci una martir, la o azvârlitură de băţ e Zalău.
cei din comuna martir au mai multe drepturi ?
dapoi ceva firma de cas adea lu barna cu tri omeni lucra acolo poate fac si o inectie a bolnavi .